Help! Ik heb geen warm water meer

Help! Ik heb geen warm water meer

Een cv-ketel zorgt voor comfort in huis in de vorm van warm water en verwarming. Zodra een verwarmingsketel geen warm water levert, zorgt dit voor veel ongemak. Je kunt bijvoorbeeld niet douchen, afwassen of de verwarming werkt niet meer. Geen warm water in huis kan verschillende oorzaken hebben. We bespreken hier enkele situaties. Heb je een spoedgeval? Neem dan direct contact met ons op!

Geen warm water, verwarming werkt wel

Zit je zonder warm water in huis, maar doet de verwarming het wel? Dan is de kans groot dat de boiler van je cv-ketel niet meer werkt. Deze zorgt namelijk voor de verwarming van het huishoudelijke water en sanitair in huis. Bij een kapotte boiler adviseren wij om direct contact op te nemen met een cv installateur. Of laat je cv-ketel periodiek controleren. Sluit hiervoor een van onze onderhoudscontracten af. 

Koud water en geen verwarming

Komt er geen warm water meer uit de kraan en doet je verwarming het ook niet? Dan ligt dit vaak aan je cv-ketel. Toch kunnen er verschillende oorzaken zijn waardoor je cv-ketel geen warm water meer geeft. We hebben er een aantal op een rij gezet: 

  • De waterdruk is te laag
  • De stroom van je cv-ketel is uitgevallen
  • De waakvlam is uit
  • Een gedeelte van je ketel is kapot

Het is belangrijk om eerst te controleren op een van bovenstaande oorzaken. Is bijvoorbeeld je waterdruk te laag, dan kan je dit eenvoudig zelf oplossen. Lees hier wat de ideale waterdruk voor je cv-ketel is.  Is je cv-ketel defect, neem dan direct contact op.

Bel ons