Hoe lang gaat een CV-ketel mee?

Hoe lang gaat een CV-ketel mee?

Hoe lang gaat een cv-ketel mee? Dit is een vraag die wij regelmatig voorbij zien komen. Het exacte antwoord op deze vraag moeten we je schuldig blijven. Wel weten we wat de gemiddelde levensduur van een cv-ketel is. Tussen de 10 en 15 jaar. Uiteraard is dit afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel lees je alles over de levensduur van een cv-ketel. 

Wat bepaalt de levensduur van de CV-ketel?

In de loop van de jaren is de gemiddelde levensduur van een cv-ketel gedaald. Dit komt voornamelijk door het gebruik van energiebesparende onderdelen. Helaas zijn deze onderdelen gevoeliger voor storingen en slijtage, wat de levensduur verkort. De gemiddelde levensduur van een cv-ketel ligt op dit moment tussen de 10 en 15 jaar. Hoelang je ketel precies mee gaat is afhankelijk van de volgende factoren:

Is het tijd voor een nieuwe ketel?

De levensduur is een van de redenen om je huidige cv-ketel te laten vervangen. Er zijn echter meerdere momenten wanneer je cv-ketel aan vervanging toe is. Bijvoorbeeld zodra cv ketel onderhoud te duur wordt of wanneer je de waarde van je huis wilt verhogen. Dus is het tijd voor een nieuwe cv-ketel? Kies dan een van onze A-merken. Een cv-ketel huren of kopen? Beide is mogelijk en altijd inclusief installatie. Ben je er nog niet helemaal uit? Wij adviseren je graag! Neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Bel ons