Wanneer moet ik mijn CV-ketel vervangen?

Wanneer moet ik mijn CV-ketel vervangen?

Het vervangen van je CV-Ketel doe je:

Er zijn verschillende redenen om te beslissen dat jouw CV-ketel aan vervanging toe is.

Wanneer de ketel erg oud is

De levensduur van een CV-installatie varieert tussen de 10 en 15 jaar. Hoe ouder de CV-ketel, hoe meer problemen er plaatsvinden. Oude CV-ketels krijgen vaak te maken met storingen wat vervelende situaties kan opleveren. Veel mensen kiezen er daarom voor om een nieuwe CV-ketel te kopen of te huren.

Wanneer er te veel onderhoud aan de cv uitgevoerd moet worden

Met verloop van tijd kunnen elementen van de CV-ketel kapot gaan of slijten. Wanneer blijkt dat er diverse onderdelen moeten worden vervangen, is het soms voordeliger om de hele CV-ketel te vervangen. Het kan namelijk zo zijn dat het repareren niet meer opweegt tegen wat de ketel nog waard is.

Wanneer je de waarde van je woning wil verhogen

Hoe zuiniger je CV-ketel, hoe meer je huis waard is. Wanneer je wil investeren in een meer duurzame ketel en meteen de waarde van je huis wil laten stijgen is dit dus een goede optie.

Wanneer je wil besparen op de maandelijkse energiekosten

CV-ketels verbruiken veel energie doordat ze constant het water verwarmen van uw huis. Wanneer de energiekosten te hoog worden, kan het soms beter zijn om je CV-ketel te vervangen naar een ketel die een stuk efficiënter omgaat met energie. Een nieuwe ketel is vaak zuiniger en kost daardoor maandelijks minder geld.

Nieuwe CV-ketel kopen of huren?

Denk je dat het tijd is om jouw huidige CV-installatie te vervangen? Bij Gasservice Brabant bieden we gratis hulp aan om de juiste CV-ketel te kiezen. Daarnaast hebben wij scherpe tarieven en een snelle service om de ketel bij jou thuis te leveren.

Bel ons