Wanneer moet ik mijn CV-ketel vervangen?

Wanneer moet ik mijn CV-ketel vervangen?

Er zijn verschillende redenen waardoor je kunt overwegen om je cv-ketel te vervangen. Levensduur of gebrek aan onderhoud zijn enkele redenen die we in dit artikel bespreken. Welke redenen er nog meer zijn en wanneer jij jouw cv-ketel moet vervangen lees je hier.

Wanneer je een cv ketel moet vervangen

In bepaalde situaties adviseren wij om een nieuwe cv-ketel te overwegen. We hebben ze voor je op een rij gezet. Mocht je een van de onderstaande redenen herkennen, kan je altijd contact opnemen voor de mogelijkheden. 

Vervang je cv-ketel wanneer de ketel erg oud is

De maximale levensduur van een cv-ketel ligt tussen de 10 en 15 jaar. Hoe ouder de cv-ketel, hoe meer problemen er voor kunnen komen. Te oude cv-ketels krijgen vaker te maken met storingen. Dit kan vervelende situaties opleveren. Veel mensen kiezen er daarom voor om een nieuwe verwarmingsketel te kopen of te huren.

Vervang je ketel wanneer onderhoud te veel kost

Met verloop van tijd kunnen elementen van de cv-ketel kapot gaan of slijten. Wanneer blijkt dat er diverse onderdelen vervangen moeten worden, is het in sommige gevallen voordeliger om de hele cv- ketel te vervangen. Het kan namelijk voorkomen dat cv ketel onderhoud niet meer opweegt tegen de waarde van de ketel. 

Vervang je cv-ketel wanneer je de waarde van je woning wil verhogen

Moderne cv-ketels zijn tegenwoordig veel energiezuiniger en halen een veel hoger rendement. Hoe hoger het energielabel van je cv-ketel, hoe meer je huis waard is. Wanneer je wilt investeren in duurzame ketel en meteen de waarde van je huis wil laten stijgen is het vervangen van je cv-ketel dus een goede optie.

Vervang je cv-ketel om te besparen op maandelijkse energiekosten

Cv-ketels verbruiken veel energie. Voornamelijk doordat ze constant het water van je huis verwarmen. Wanneer de energiekosten te hoog worden, is het vaak beter om je cv-ketel te vervangen met een stuk efficiënter model. Een nieuwe ketel is vaak zuiniger waardoor de maandelijks kosten een stuk lager uitvallen. 

Cv-ketel vervangen: wat zijn de mogelijkheden?

Kan jij je herkennen in bovenstaande punten en denk je dat het tijd is om jouw huidige verwarmingsketel te vervangen? Je kunt bij ons zowel een nieuwe cv-ketel kopen als een cv-ketel huren. Altijd inclusief installatie. Ben je er nog niet helemaal uit? Wij adviseren je graag! Neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Bel ons