Welke CV-ketel heb ik nodig?

Welke CV-ketel heb ik nodig?

Wanneer je een CV-ketel wilt aanschaffen, zijn er verschillende punten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een CV-ketel kiest die bij jouw situatie past.

Kijk naar je huidige woning

Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van jouw woning (in kubieke meter) en je moet meenemen in wat voor soort woning je woont: een appartement, een tussenwoning, twee onder 1 kap of vrijstaand. Een vrijstaande woning verliest namelijk meer warmte dan een tussenwoning.

Hoe zit het met de isolatie?

Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar hoe jouw huis is geïsoleerd. Je kunt hierbij kijken naar het soort isolatie (dak-, vloer- of spouwmuurisolatie) en wat voor glas je hebt (enkel of dubbelglas). Dit heeft allemaal invloed op de warmte die je verliest en dus op de warmte die de CV-ketel moet kunnen aanleveren.

Denk na over je waterverbruik

Ook is het belangrijk dat je nadenkt over het waterverbruik. Belangrijk hierbij is het type douche (spaar douche, normale douche of stortdouche) en of je daarnaast een bad heeft. Dit bepaalt namelijk de hoeveelheid warm water dat de ketel per minuut moet kunnen leveren.

Tot slot het gebruik van de ketel

Tenslotte moet je bepalen waarvoor de ketel gaat dienen. Heb jij alleen warm water nodig in de douche? Of wil je tegelijkertijd in een tweede badkamer in bad? Dit heeft allemaal invloed op het benodigde vermogen van de ketel.

HR ketel, HRe ketel of UHR ketel

Er zijn 3 soorten cv ketels te onderscheiden:

Weten wat de beste ketel is voor jou?

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op en we lopen samen door bovenstaande punten heen. Wij kunnen je direct de eisen van jouw CV-ketel doorgeven.

Bel ons