Een hybride cv-ketel: Wat is het precies?

Je zult het de aankomende jaren steeds meer horen: de hybride cv-ketel. Maar wat is het eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan? Met een hybride cv-ketel bespaar je veel gas. En met veel bedoelen we maar liefst een derde van wat je nu gebruik. Benieuwd naar de rest van de voordelen? Lees dan verder.

Wat is een hybride cv-ketel?

Een hybride cv-ketel is eigenlijk een combinatie van een warmtepomp en een condensatieketel. De ketel heeft zowel een binnen als buitenunit. De buitenunit onttrekt frisse lucht en zet het om in energie, vervolgens zorgt deze energie ervoor dat de temperatuur verhoogd wordt. Door deze methode bespaar je veel kosten omdat je minder elektriciteit gebruikt.

De condensatieketel schakelt zich in wanneer het goedkoper is dan het verwarmen met de cv-ketel. Dit is pas van sprake wanneer er een grote hoeveelheid warmte wordt gevraagd.

Waarom een hybride ketel?

Het streven van de EU is dat ieder huishouden in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Dat geldt dus ook in Nederland. Je bereidt je dus goed voor op de toekomst wanneer je een hybride ketel aanschaft.

De voordelen van een hybride cv-ketel

Twijfel je of een hybride cv-ketel een goede vervanging is voor je huidige ketel? Er zijn veel voordelen met het plaatsen van een hybride cv verwarmingsketel.

Wanneer je moet kiezen voor een hybride installatie

Houdt er rekening mee dat een hybride ketel vaak alleen gunstig is wanneer je een nieuwbouwhuis koopt of wanneer je je woning aan het renoveren bent. Nieuwbouwwoningen zijn vaak al goed geïsoleerd waardoor de radiatoren hier al goed op zijn afgestemd. Woningen ouder dan 1980 zijn vaak voorzien van oude radiatoren die zijn afgestemd op een slechtere woningisolatie. Wanneer dit het geval is, kan het zo zijn dat een hybride installatie hier niet geschikt voor is. Voor advies over een hybride cv-ketel kun je altijd bij Gasservice Brabant terecht. 

Wat kost een hybride cv-ketel?

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een hybride cv-ketel? Er zijn verschillende soorten hybride ketels. De kosten van een hybride cv-ketel zijn afhankelijk van het vermogen dat je nodig hebt. Gasservice Brabant heeft al cv-ketels vanaf €2005,- (inclusief BTW en installatie) die hybrid ready zijn.

Er is ook een optie om een cv-ketel te huren, dit kan al vanaf €32,50 per maand. Hierbij is onderhoud in de prijs inbegrepen. Gasservice Brabant is niet merkafhankelijk waardoor ieder merk en type ketel geplaatst kan worden door ons. 

Wil je graag de exacte kosten weten voor het plaatsen van een hybride cv-ketel? Neem dan contact op met Gasservice Brabant of vraag een offerte aan!

Bel ons