ZONNEBOILER

Een zonneboiler kopen of huren?

Denk je erover na om een zonneboiler te plaatsen op je woning? Met een zonneboiler bespaar je op je gaskosten. Daarnaast is het een milieubewuste keuze, doordat je minder CO2 uitstoot. Bij Gasservice Brabant ben je aan het juiste adres wanneer je wilt verduurzamen en nadenkt over een zonneboiler. Met onze jarenlange ervaring helpen en adviseren wij je graag!

Een zonneboiler kan samenwerken met een hybride warmtepomp

kostenbesparing op de maandelijkse kosten van je woning

draagt bij aan een CO2 neutrale toekomst

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt water door middel van zonlicht. Het opwekken van warm water gaat door een paneel met zonnecollectoren op het dak, in combinatie met een warmwaterreservoir. In de collectoren zit een vloeistof die dankzij het zonlicht verwarmd wordt. Deze vloeistof wordt vervolgens doorgepompt naar het reservoir waar het water verwarmd wordt. Het waterreservoir kun je aansluiten op een cv ketel, die het water indien nodig nog warmer kan maken. De zonnecollector is ook te combineren met een hybride warmtepomp.

zonneboiler tijdens de winter?

Dankzij het gebruik van een zonneboiler kun je tot wel de helft op je kosten voor warm water besparen. Buiten de zomermaanden om kan het gebrek aan zonlicht opgevangen worden door een combiketel of een warmtepomp.

Kosten en subsidies zonneboiler

De kosten van een zonneboiler zijn uiteraard afhankelijk van je wensen en keuzes. Om een idee te krijgen moet je denken aan een bedrag vanaf 2000 euro. Afhankelijk van het type zonneboiler, het aantal zonnecollectoren en de grootte van het voorraadvat zal dit bedrag toenemen. Houd daarnaast ook rekening met installatiekosten. Omdat de prijzen van aardgas de komende jaren zullen stijgen, kun je op de gasrekening flink kunnen besparen. 

Voordelen zonneboiler

Neem contact op

Heb je een vraag over de aanschaf, installatie of onderhoud van een zonneboiler? Of wil je graag meer informatie over onze tarieven en werkwijze of online een afspraak maken? 

Kies dan een van de 4 contactmogelijkheden hieronder. Onze medewerkers helpen je graag verder. 

 

Online planner

Plan online een afspraak voor bijvoorbeeld je jaarlijkse ketelcheck of advies voor het huren of kopen van een ketel.

Contactformulier

Voor vragen, vrijblijvend advies of offerteaanvragen, stuur een bericht via ons contactformulier. Je ontvangt binnen 1 werkdag reactie.

073 656 1971

Bel als je een storing hebt of liever direct wilt spreken met één van onze medewerkers. Storingen voor 19u doorgegeven, dezelfde dag nog geholpen.

info@gasservice-brabant.nl

Je kan ons ook mailen. Wij proberen je mail uiteraard zo snel mogelijk te beantwoorden. Doorgaans binnen 1 werkdag.

Call Now ButtonBel ons