Zonneboiler

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een installatie dat water verwarmt door gebruik te maken van zonne-energie. De installatie bestaat uit één of meerdere zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Dankzij het gebruik van een zonneboiler bespaar je flink op de kosten voor warm water. In de zomer zorgt de zonneboiler voor vrijwel al je warme water. In de winter werkt de zonneboiler niet naar behoren doordat er minder zonlicht is. Je hr-ketel of warmtepomp zorgt dan voor het verwarmen van het water.

Voordelen Hybride warmtepomp

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt water door middel van zonlicht. Het opwekken van warm water gaat door een paneel met zonnecollectoren op het dak, in combinatie met een warmwaterreservoir. In de collectoren zit een vloeistof die dankzij het zonlicht verwarmd wordt. Deze vloeistof wordt vervolgens doorgepompt naar het reservoir waar het water verwarmd wordt. Het waterreservoir kun je aansluiten op een hr-ketel, die het water indien nodig nog warmer kan maken. De zonnecollector is ook te combineren met een warmtepomp.

Wat zijn de kosten van een zonneboiler?

Een zonneboiler inclusief installatie kost gemiddeld tussen de €2000 en €5000. De exacte prijs is onder andere afhankelijk van het aantal collectoren en het van de zonneboiler. Hoe meer collectoren je plaatst, hoe meer geld je kwijt zult zijn. Toch is het een investering die zich op termijn dubbel en dwars terugverdiend. Gemiddeld bespaar je met een zonneboiler ongeveer de helft op de jaarlijkse kosten voor je warmwatergebruik. Hoe hoger het verbruik, des te meer rendement je haalt.

zonneboiler

Zonneboiler kopen of huren?

Denk je erover na om een zonneboiler te plaatsen op je woning? Met een zonneboiler bespaar je op je gaskosten. Daarnaast is het een milieubewuste keuze, doordat je minder CO2 uitstoot. Bij Gasservice Brabant ben je aan het juiste adres wanneer je wilt verduurzamen en nadenkt over een zonneboiler. Je kunt bij ons een zonneboiler kopen of huren. Met onze jarenlange ervaring helpen en adviseren wij je graag! 

Zonneboiler onderhoud

Je kunt bij ons ook terecht voor onderhoud aan je zonneboiler. Heb je een storing aan je zonneboiler, dan kan je een afspraak maken voor een eenmalige onderhoudsbeurt. Daarnaast bieden wij verschillende onderhoudscontracten aan, die je kunt combineren met jaarlijks onderhoud van je zonneboiler. 

Subsidies voor een zonneboiler

Ben je van plan om een zonneboiler te kopen? Dan is het handig om te weten dat je hier subsidie voor kunt aanvragen. Het bedrag van je subsidie kan oplopen tot € 2000,- ! Deze subsidie is alleen geldig voor bestaande woningen, dus niet voor nieuwbouwhuizen. Hoe hoog de subsidie voor je zonneboiler precies is, hangt af van het type zonneboiler dat je kiest. Neem voor meer informatie over subsidies contact met ons op. Wij vertellen je hier graag meer over.

Wij zijn actief in

Den BoschRosmalenOssUden – Berlicum – Den Dungen – Vught – Vlijmen – Nieuwkuijk – Haarsteeg – Ammerzoden – Hedel – Zaltbommel – Velddriel – Kerkdriel – Empel – EindhovenTilburg

Bel ons