Elektrische Warmtepomp

Gasloos wonen is steeds populairder en tegenwoordig ook mogelijk met een elektrische warmtepomp. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een elektrische warmtepomp te kopen. Geen gekke keuze, want er zitten veel voordelen aan. Wil je meer weten over de elektrische warmtepomp, de werking ervan en hoe je deze kunt kopen? Wij vertellen je er hier alles over!

Wat is een elektrische warmtepomp?

Een elektrische warmtepomp, ook wel bekend als all-electric warmtepomp, is een duurzaam alternatief. De elektrische warmtepomp zorgt voor het verwarmen van het huis en levert daarnaast warm water in de badkamer en keuken. Een all-electric warmtepomp ​​haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare warmte voor je huis. Zo bespaar je op jouw energiekosten en ben je milieubewust bezig.

Voordelen elektrische warmtepomp

De werking van een elektrische warmptepomp

Een elektrische warmtepomp werkt volledig op stroom. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht of het (grond)water. Deze warmte wordt gebruikt om een woning of water te verwarmen. Het is dus niet langer nodig een cv-ketel op gas te gebruiken om warmte en warm water te creëren. Helaas is het met een warmtepomp niet mogelijk om een grote hoeveelheid water te verwarmen. Daarom moet je een boiler aan de installatie toevoegen, om voldoende warm water op voorraad te hebben. Er moet ook altijd een deel van de installatie buiten de woning worden geplaatst, waarmee de warmtepomp warmte uit de omgeving kan opnemen. Houd hier dus wel rekening mee wanneer je kiest om een elektrische warmtepomp te kopen.

Subsidie
warmtepomp

De overheid heeft de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) ingevoerd. Zo wil het Nederlandse huishoudens stimuleren minder gas te verbruiken. De subsidie geeft een vergoeding bij aankoop en kan oplopen van €1.100,- tot meer dan €2.000,- op de aanschafprijs. Dit is afhankelijk van de type en het vermogen van de warmtepomp.

Elektrische warmtepomp en zonnepanelen

Een elektrische warmtepomp en zonnepanelen zijn de ideale combinatie. Op deze manier bespaar je energie en verminder je de CO2-uitstoot. Warmtepompen maken gebruik van elektriciteit om je woning te verwarmen. Het elektriciteitsverbruik zal hierdoor oplopen. Wanneer je kiest om deze te combineren met zonnepanelen,  dan biedt dat de mogelijkheid om de stroom die de warmtepomp gebruikt zelf op te wekken. Hiermee bespaar je flink op je energierekening! Heb je naast een warmtepomp ook zonnepanelen op je dak liggen? Dan verlaag je ook nog eens de terugverdientijd van de warmtepomp.

Hybride of elektrische warmtepomp?

Een elektrische warmtepomp is niet hetzelfde als een hybride warmtepomp. Het grootste verschil? Hoewel beide warmtepompen elektrisch werken, heeft een hybride warmtepomp een cv-ketel nodig, waar dit bij een volledig elektrische warmtepomp helemaal niet meer nodig is. Een ander verschil tussen deze twee warmtepompen, is dat er bij de elektrische variant ruimte moet zijn voor een boilervat voor warm tapwater. We vertellen je graag nog meer over een hybride warmtepomp.

Elektrische warmtepomp kopen bij Gasservice Brabant

Een volledig elektrisch warmtepompsysteem brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Vooral als je woning nog niet voldoet aan bijvoorbeeld de eisen voor isolatie. Neem daarom contact op met een expert, zoals Gasservice Brabant. Wij houden rekening met alle aspecten en kunnen je uiteindelijk het beste adviseren over de kosten van het kopen van een elektrische warmtepomp. Bel of mail ons en wij kijken graag hoe we jou kunnen helpen.

Contact opnemen

Vul onderstaand contactformulier in.

Advies & Offerte

Wij nemen contact met jou op. Je ontvangt gratis advies en een offerte op maat.

Akkoord?

Ben jij akkoord? Dan plannen we een afspraak en komt onze installateur langs om je nieuwe warmtepomp te installeren.

Warme woning

Geniet van je altijd-werkende warmtepomp en kom thuis in een warm huis!

Advies of meer uitleg ontvangen over een elektrische warmtepomp?

Heb jij vragen, wil je een passend advies of graag al een offerte ontvangen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Heb je liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook! Bel ons dan vrijblijvend.

Wij zijn actief in

Den BoschRosmalenOssUden – Berlicum – Den Dungen – Vught – Vlijmen – Nieuwkuijk – Haarsteeg – Ammerzoden – Hedel – Zaltbommel – Velddriel – Kerkdriel – Empel – EindhovenTilburg

Bel ons