ELEKTRISCHE WARMTEPOMP

Wat is een elektrische warmtepomp en hoe werkt het?

Een elektrische warmtepomp is een duurzaam verwarmingssysteem wat de warmte uit het grondwater of buitenlucht haalt. Het systeem heeft enkel elektriciteit nodig om deze warmte uit de bron te kunnen onttrekken. Deze elektriciteit kun je weer winnen dankzij zonnepanelen. Op deze manier kun je de warmtevoorziening van je woning volledig duurzaam en gasloos maken. 

voldoet jouw woning aan deze voorwaarden?

Je woning dient zeer goed geïsoleerd te zijn. Dat wil zeggen: HR++ glas, spouwmuurisolatie, goed geïsoleerde vloer en dak.

Omdat warmtepompen niet genoeg energie uit de lucht of grondwater kunnen genereren om de complete woning te verwarmen, wordt de verwarming vaak extra verwarmd door middel van elektriciteit. Warmtepompen werken daar het beste in combinatie met LTV systemen zoals vloer- en wandverwarming en LTV radiatoren. 

Heb je een vrijstaand huis, 2-onder-1 kap, of een rijtjeshuis met energielabel B of hoger, dan is je woning vrijwel altijd geschikt voor een warmtepompsysteem mits er genoeg ruimte voor is. Omdat een warmtepomp uit een binnen- en buitenunit bestaat, deze meer ruimte in beslag neemt dan een normale CV-ketel. 

Kan samenwerken met zonnepanelen

hoger energielabel en dus waarde van uw woning

Goede oplossing voor gasloos huishouden

Kosten en subsidies WARMTEPOMP

Kosten elektrische warmtepomp

Een volledig elektrisch warmtepompsysteem brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Vooral als je woning nog niet voldoet aan bijvoorbeeld de eisen voor isolatie of de LTV. Neem daarvoor contact op met expert. Deze houdt rekening met al deze aspecten en kan je uiteindelijk het beste adviseren over de kosten van een elektrische warmtepomp.

Subsidies elektrische warmtepomp

Is je woning wel geschikt voor een duurzaam warmtepomp systeem, dan zijn er gelukkig subsidies vanuit de overheid beschikbaar om de kosten te drukken. Ook hiervoor kan je je laten adviseren door een expert. Deze maakt dan een berekening of de aanschaf van een warmtepomp rendabel is op de lange termijn.

VOORDELEN ELEKTRISCHE WARMTEPOMP

Wij zijn actief in

Den BoschRosmalenOssUden – Berlicum – Den Dungen – Vught – Vlijmen – Nieuwkuijk – Haarsteeg – Ammerzoden – Hedel – Zaltbommel – Velddriel – Kerkdriel – Empel – EindhovenTilburg

Bel ons