Elektrische Warmtepomp

Wat is een elektrische warmtepomp?

Een elektrische warmtepomp, ook wel bekend als all-electric warmtepomp, is een duurzaam alternatief en een belangrijke stap naar gasloos wonen. De elektrische warmtepomp zorgt voor het verwarmen van het huis en levert warm water in de badkamer en keuken. Een all-electric warmtepomp ​​haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare warmte voor je huis.

Voordelen elektrische warmtepomp

Hoe werkt een elektrische warmptepomp?

Een elektrische warmtepomp werkt volledig op stroom. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht of het (grond)water. Deze warmte wordt gebruikt om een woning of water te verwarmen. Het is dus niet langer nodig een cv-ketel op gas te gebruiken om warmte en warm water te creëren. Helaas is het met een warmtepomp niet mogelijk om een grote hoeveelheid water te verwarmen. Daarom moet je een boiler aan de installatie toevoegen, om voldoende warm water op voorraad te hebben. Er moet ook altijd een deel van de installatie buiten de woning worden geplaatst, waarmee de warmtepomp warmte uit de omgeving kan opnemen.

Elektrische warmtepomp combineren met zonnepanelen

Een all-electric warmtepomp combineren met zonnepanelen is de ideale manier om energie te besparen en vermindert de CO2-uitstoot. Warmtepompen maken gebruik van elektriciteit om je woning te verwarmen. Het elektriciteitsverbruik zal hierdoor oplopen. Zonnepanelen bieden de mogelijkheid om de stroom die de warmtepomp gebruikt zelf op te wekken. Hiermee bespaar je op je energierekening. Heb je naast een warmtepomp ook zonnepanelen op je dak liggen, dan verlaag je de terugverdientijd van de warmtepomp.

elektrische warmtepomp

Subsidies all electric warmtepomp

De overheid heeft de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) ingevoerd. Hiermee wil het Nederlandse huishoudens stimuleren om minder gas te verbruiken. De subsidie geeft een vergoeding bij aankoop van bijvoorbeeld een warmtepomp. Deze subsidie kan kan oplopen van € 1.100,- tot meer dan € 2.000,- op de aanschafprijs. Dit is afhankelijk van de type warmtepomp en het vermogen wat deze levert.

Elektrische warmtepomp kopen?

Een volledig elektrisch warmtepompsysteem brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Vooral als je woning nog niet voldoet aan bijvoorbeeld de eisen voor isolatie of de LTV. Neem daarvoor contact op met expert. Deze houdt rekening met al deze aspecten en kan je uiteindelijk het beste adviseren over de kosten van een all electric warmtepomp.

Elektrische warmtepomp of hybride warmtepomp

Een elektrische warmtepomp is niet hetzelfde als een hybride warmtepomp. Beide werken elektrisch, maar er is een groot verschil. Waar een hybride warmtepomp samenwerkt met een cv-ketel, is er bij een all electric warmtepomp geen cv-ketel meer nodig. Daarnaast is er bij de elektrische variant ruimte nodig voor een boilervat voor warm tapwater. Lees hier meer informatie over een hybride warmtepomp.

Contact opnemen

Vul onderstaand contactformulier in.

Advies & Offerte

Wij nemen contact met jou op. Je ontvangt gratis advies en een offerte op maat.

Akkoord?

Ben jij akkoord? Dan plannen we een afspraak en komt onze installateur langs om je nieuwe warmtepomp te installeren.

Warme woning

Geniet van je altijd-werkende warmtepomp en kom thuis in een warm huis!

Advies ontvangen over een elektrische warmtepomp?

Heb jij vragen, wil je advies of wil je een offerte ontvangen? Wil het contactformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook! Bel ons!

Wij zijn actief in

Den BoschRosmalenOssUden – Berlicum – Den Dungen – Vught – Vlijmen – Nieuwkuijk – Haarsteeg – Ammerzoden – Hedel – Zaltbommel – Velddriel – Kerkdriel – Empel – EindhovenTilburg

Bel ons