HYBRIDE WARMTEPOMP

Ben jij klaar voor een hybride waRmtepomp?

De keuze voor een warmtepompsysteem of hybride systeem is niet vanzelfsprekend. De grootste vraag is of de kosten wel opwegen tegen de baten. Bekijk in het keuzemenu wat wij adviseren op basis van jouw woning.

Mijn woning is:

Heb je een goed geïsoleerd huis, dan is een hybride of zelfs volledig elektrisch systeem zeker een optie. Denk hierbij aan nieuwbouwwoningen of koophuizen gebouwd na 1980.

Heb je een matig geïsoleerd huis, dan is een hybride systeem wellicht een optie. Laat je daarom ook adviseren door een expert. Wij komen hiervoor vrijblijvend bij je langs om de situatie in te schatten en je te voorzien van een passend advies. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je voor de warmwater- en stroomvoorziening nog een extra zonneboiler en zonnepanelen nodig heeft.

Indien je een slecht geïsoleerd huis hebt, dan komen er een alleen al een hoop kosten bij kijken voor het aanpassen van het huis. Het kan dus zijn dat je deze kosten op de langere termijn niet eens terugverdiend en een dergelijk systeem dus niet rendabel is. Deze mensen raden we een dergelijk systeem dus bij voorbaat al af. 

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-Ketel

oplossing voor huizen die niet volledig elektisch kunnen

Goede eerste stap naar een duurzame toekomst

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride werkt op elektriciteit en onttrekt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gebruikt hij om het huis te voorzien van verwarming. Echter als het te koud wordt buiten, dan zal de normale gas CV-ketel het overnemen. Deze CV-ketel wordt tevens ook nog steeds gebruikt voor warm water.

Zoals eerder aangegeven is een hybride systeem een goede stap in de richting naar een CO2 neutraal huishouden en dus een duurzame toekomst. Daarbij daalt je gasverbruik aanzienlijk wat weer scheelt in de portemonnee.

Voorwaarden hybride warmtepomp

Een warmtepompsysteem is niet voor iedereen de beste oplossing. Zo zijn er enkele voorwaarden waar uw woning aan moet voldoen, wil het systeem goed kunnen werken.

Kosten en subsidie warmtepomp

De kosten voor een warmtepomp + nieuwe ketel inclusief installatie kunnen al gauw oplopen tot €6000. Op de langere termijn zal dit zichzelf terug verdienen en gelukkig zijn er vanuit de overheid ook subsidies te verkrijgen. Wil je meer weten over de kosten en subsidies voor een hybride warmtepomp, vraag dan een gratis adviesgesprek aan. 

Voordelen hybride warmtepomp

Wij zijn actief in

Den BoschRosmalenOssUden – Berlicum – Den Dungen – Vught – Vlijmen – Nieuwkuijk – Haarsteeg – Ammerzoden – Hedel – Zaltbommel – Velddriel – Kerkdriel – Empel – EindhovenTilburg

Call Now ButtonBel ons