Hybride Warmtepomp

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp waarmee je jouw huis duurzaam kunt verwarmen. In een hybride systeem werken de cv-ketel en de hybride warmtepomp samen om jouw huis te voorzien van warmte en warm water. Hiermee bespaar je op het gebruik van gas. Dit kan oplopen tot een derde nodig van wat je nu verbruikt. Een warmtepomp verwarmt je woning door gebruik te maken van een duurzame bron, zoals de buitenlucht of ventilatielucht.

Voordelen Hybride warmtepomp

Hoe werkt een hybride warmptepomp?

Een hybride warmtepomp werkt op elektriciteit en onttrekt warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht in je woning. Deze warmte zorgt voor de verwarming van je woning. De cv-ketel springt alleen bij als het buiten te koud is of als je gebruik maakt van warm water. De hybride warmtepomp beschikt over een binnen- en een buitenunit. De binnenunit hangt naast je cv-ketel. De buitenunit staat in de buitenlucht. Deze buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht en brengt deze naar een hoger temperatuurniveau.

Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Overweeg jij het om een warmtepomp aan te schaffen? Dan is een hybride warmtepomp een uitstekende keuze. Een warmtepomp gaat ongeveer 15 jaar mee en de kosten kunnen oplopen tot maximaal €6000,-. Het is echter een investering die zich op de lange termijn zeker terugbetaald. Daarnaast kan je een subsidie aanvragen voor je warmtepomp en andere duurzame energiebronnen. Het bedrag voor deze subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp dat je aanschaft en van het vermogen van de hybride warmtepomp. Je bespaart met een hybride warmtepomp direct op de kosten van je energierekening.

Hybride Warmtepomp

Voorwaarde hybride warmtepomp

Een warmtepompsysteem is niet voor iedereen de beste oplossing. Zo zijn er enkele voorwaarden waar uw woning aan moet voldoen, wil het systeem goed kunnen werken.

Hybride warmtepomp kopen?

Met een hybride warmtepomp draag je bij aan de duurzame energietransitie en daalt je gasverbruik met gemiddeld 50%. Hiermee verminder je de CO2 uitstoot en het levert een aanzienlijk lagere energierekening op. Wil je meer weten over de mogelijkheden of een hybride warmtepomp kopen? Neem dan direct contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan.

Hybride warmtepomp of elektrische warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is niet hetzelfde als een volledig elektrische warmtepomp. Beide werken elektrisch, maar er is een groot verschil. Waar een hybride warmtepomp samenwerkt met een cv-ketel, is er bij een elektrische warmtepomp geen cv-ketel meer nodig. Daarnaast is er bij de elektrische variant ruimte nodig voor een boilervat voor warm tapwater. Lees hier meer informatie over een elektrische warmtepomp.

Contact opnemen

Vul onderstaand contactformulier in.

Advies & Offerte

Wij nemen contact met jou op. Je ontvangt gratis advies en een offerte op maat.

Akkoord?

Ben jij akkoord? Dan plannen we een afspraak en komt onze installateur langs om je nieuwe warmtepomp te installeren.

Warme woning

Geniet van je altijd-werkende warmtepomp en kom thuis in een warm huis!

Advies ontvangen over een hybride warmtepomp?

Heb jij vragen, wil je advies of wil je een offerte ontvangen? Wil het contactformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook! Bel ons!

Wij zijn actief in

Den BoschRosmalenOssUden – Berlicum – Den Dungen – Vught – Vlijmen – Nieuwkuijk – Haarsteeg – Ammerzoden – Hedel – Zaltbommel – Velddriel – Kerkdriel – Empel – EindhovenTilburg

Bel ons