Mechanische ventilatie

Tegenwoordig beschikken veel woningen over isolerende oplossingen voor een duurzamere woonsituatie. Hierdoor neemt de natuurlijke ventilatie via kieren en naden af. Om toch verzekerd te zijn van voldoende schone lucht beschikken veel woningen daarom over een mechanische ventilatie box. Het doel van deze ventilatie box is om vervuilde lucht af te voeren en deze vervolgens te vervangen met frisse lucht.

Inhoud op deze pagina

Hoe werkt mechanische ventilatie?

Wat is mechanische ventilatie en hoe werkt het? We leggen het in het kort uit. Een draaiende ventilatiemotor voert vervuilde lucht af via ventilatiekanalen in de keuken, badkamer en het toilet. Een mechanische ventilatiebox beschikt over een regelaar met doorgaans twee of drie standen. Hiermee kan je regelen hoeveel lucht het systeem afzuigt. De frisse lucht komt vervolgens de woning binnen via ventilatieroosters en/of ramen met een ventilatiestand.

Het belang van een goede ventilatie

Goede ventilatie met schone lucht is zeer belangrijk. Vuile lucht is slecht voor de gezondheid en kan serieuze gezondheidsklachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, chronische verkoudheid, slijmvorming en benauwdheid. Slechte ventilatie kan namelijk zorgen voor schimmels of fijnstof in huis. Met een mechanische ventilatiebox ben je verzekerd van een gezond woonklimaat. Dus start vandaag met goed ventileren!

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie onderhouden

Een goed werkend ventilatiesysteem is zeer belangrijk voor de toevoer van schone lucht. Daarom is het essentieel om deze regelmatig te laten reinigen. Ventilatiekanalen kunnen een verzamelplek zijn voor stof, bacteriën, vocht en ongedierte. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wil jij jouw mechanische ventilatiesysteem laten reinigen en onderhouden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Mechanische ventilatie vervangen

Maakt je mechanische ventilatiesysteem lawaai of werkt de afzuiger niet meer zoals het hoort? Laat dan je ventilatiebox vervangen. Is je ventilatiesysteem ouder dan 15 jaar, dan adviseren we ook om dit te vervangen. Een nieuwe ventilatiebox zorgt voor schonere lucht en werkt daarnaast energiezuiniger. Wil jij jouw mechanische ventilatiebox vervangen? Neem dan contact met ons op!

Bel ons