WATERZIJDIG INREGELEN

Je CV waterzijdig inregelen

Met het waterzijdig inregelen van je CV-ketel haal je het maximale rendement en bespaar je tot wel 20 procent op je stookkosten. Hiermee breng je je ketel in balans. Daarnaast verhelpt een waterzijdig ingeregelde cv ook eventuele suizende leidingen en geniet je van een hoger warmtecomfort omdat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de woning. 

Waterzijdig inregelen is een eenmalige investering en handeling waar je jaren profijt van hebt. Meer weten over de voordelen van waterzijdig inregelen? Lees dan snel verder.

verlengt de levensduur van de cv ketel

Vermindert suizende leidingen

hoger comfort dankzij gelijkmatig verwarmde woning

wat is waterzijdig inregelen?

Waterzijdig inregelen betekent dat het verwarmingssysteem wordt uitgebalanceerd. Wanneer je cv niet goed afgesteld is worden de radiatoren dichtbij de cv-ketel als eerste warm, terwijl radiatoren die verder weg hangen koud blijven. De woning wordt dus niet gelijkmatig verwarmd. Het gevolg hiervan is dat je nog meer gaat stoken en de kosten dus oplopen. 

De hoeveelheid water die door de radiatoren stroomt wordt begrensd. Elke radiator krijgt op deze manier het juiste volume water. Je voorkomt hiermee dat er onnodig veel water circuleert. Kamers komen sneller en gelijkmatiger op de gewenste temperatuur.

Kosten waterzijdig inregelen

Wat kost waterzijdig inregelen? Dit is afhankelijk van het aantal radiatoren dat je in je woning hebt. Waterzijdig inregelen is mogelijk vanaf vier radiatoren. Uiteraard is dit uit te breiden naar meer radiatoren.

Wil je gratis een prijs op maat ontvangen? Vraag deze gemakkelijk online aan of neem telefonisch contact met ons op. We kijken samen naar de mogelijkheden en beste keuze voor jouw woning!

Bel ons