Waterzijdig inregelen

Het in balans brengen van je cv-installatie verhoogt het comfort en verlaagt het energieverbruik in huis. Dit noemen we waterzijdig inregelen. Dit proces zorgt ervoor dat je cv-ketel warm water op een goede manier over de radiatoren verdeeld. Hierdoor werkt je ketel efficiënter en verwarmt je huis op een geleidelijke manier. Met het waterzijdig inregelen van je cv-ketel bespaar je tot 15% op je verwarmingskosten. Meer weten over de voordelen van waterzijdig inregelen? Lees dan snel verder.  

Wat is waterzijdig inregelen?

Het waterzijdig inregelen van je cv-ketel betekent dat we je ketel zo uitbalanceren dat het water gelijkmatig verspreid over de verwarmingselementen. Denk hierbij aan elementen als de cv-ketel, radiatoren of convectoren. Hierdoor ben je zuiniger in verbruik en dat zorgt voor een lagere energierekening. 

Is waterzijdig inregelen verplicht?

Sinds 10 maart 2020 is het verplicht om verwarmingssystemen waterzijdig zijn ingeregeld. Dit geldt echter alleen bij woningen waar het verwarmingssysteem wordt vervangen of vernieuwd en waarbij 30% van de afgifte apparaten, zoals radiatoren, zijn vervangen. 

Zijn er ook uitzonderingen?

Er wordt in sommige gevallen een uitzondering gemaakt. Het is namelijk niet altijd mogelijk om de temperatuurregeling per radiator in te stellen, voornamelijk bij oudere woningen. 

cV ketel waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen: wat zijn de kosten?

Het kost minimaal €300,- om je cv waterzijdig in te regelen, afhankelijk van het aantal radiatoren. Waterzijdig inregelen is pas mogelijk vanaf 4 radiatoren. Beschik je over meer dan vier radiatoren, dan zullen de kosten hoger uitvallen. Hiervoor nemen we contact op, zodat je samen met onze installateurs de mogelijkheden kunt bespreken. 

Wil je gratis een prijs op maat ontvangen? Vraag deze gemakkelijk online aan of neem telefonisch contact met ons op.

Bel ons