Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Wat is een hybride warmtepomp?

Om de werking van een hybride warmtepomp te begrijpen, is het belangrijk dat je eerst weet wat een hybride warmtepomp precies is. Simpel gezegd: een hybride warmtepomp is een warmtepomp waarmee je op een duurzame manier je huis verwarmt. De hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en levert je warmte en warm water op door de buitenlucht of ventilatielucht te gebruiken. Er zijn drie soorten hybride warmtepompen: een hybride warmtepomp met enkel een binnenunit, een hybride warmtepomp met alleen een buitenunit en een combinatiesysteem. 

De werking van een hybride warmtepomp

Elk soort hybride warmtepomp werkt op dezelfde manier. Het verschil zit hem alleen in waar de warmte wordt onttrokken. Bij een hybride warmtepomp met enkel een binnenunit wordt de warmte uit de ventilatielucht gehaald. Deze warmtepomp wordt daarom ook wel een ventilatiewarmtepomp genoemd. Bij een hybride warmtepomp met enkel een buitenunit wordt warmte uit de buitenlucht onttrokken en bij een combinatiesysteem kan het op beide manieren. Verder is de werking van een hybride warmtepomp precies hetzelfde. We leggen het je stap voor stap uit.

Ook een hybride warmtepomp kopen?

Wil je ook een hybride warmtepomp aanschaffen? Dan staan wij van Gasservice Brabant voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies, een prijsbepaling of voor het inplannen van een afspraak.

Bel ons