Hoeveel verbruikt een hybride warmtepomp?

Hoeveel verbruikt een hybride warmtepomp?

Hoeveel stroom verbruikt een hybride warmtepomp per jaar?

Om het verbruik van een hybride warmtepomp per jaar te bepalen, is het van belang dat je begrijpt hoe een hybride warmtepomp werkt. Het belangrijkste dat je moet weten is dat een hybride warmtepomp samenwerkt met de cv-ketel om je huis te verwarmen. Door de aanschaf van een hybride warmtepomp neemt het verbruik van gas af en stroomverbruik neemt toe. Het precieze verbruik van stroom van een hybride warmtepomp ligt aan het type (hybride warmtepomp met alleen een binnenunit, alleen een buitenunit of een combinatiesysteem) en hoe goed je woning is geïsoleerd. Gemiddeld ligt het verbruik van stroom per jaar tussen de 2.000 en 3.000 kWh. Aangezien stroom goedkoper is dan gas, ga je er qua kosten altijd op vooruit.

Hoe kan ik het stroomverbruik van een hybride warmtepomp berekenen?

Het stroomverbruik van een warmtepomp wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Hoeveel stroom je per jaar verbruikt, kan je met de volgende berekening uitrekenen:

(thermisch vermogen in kWh / COP) x elektriciteitsprijs per kWh

Wat is de besparing die ik krijg met een hybride warmtepomp?

Het gebruiken van een hybride warmtepomp in huis zorgt voor een besparing op het gasverbruik. Gemiddeld bespaar je tot ongeveer 60% op je gasverbruik, wat de hybride warmtepomp vervolgens op een zuinige manier vervangt voor stroom.

Wil je een hybride warmtepomp kopen?

Ben je enthousiast geworden en wil je een hybride warmtepomp aanschaffen? Neem dan contact op met Gasservice Brabant. Maak vrijblijvend een afspraak of contacteer ons op voor advies of een prijsbepaling.

Bel ons