Wat zijn de kosten van een hybride warmtepomp?

Wat zijn de kosten van een hybride warmtepomp?

Dit kost een hybride warmtepomp

De kosten van een hybride warmtepomp kunnen oplopen tot maximaal €6000. Deze kosten hangen af van het vermogen en van het soort hybride warmtepomp. 

Het vermogen van de warmtepomp hangt af van de grootte van je woning (in m²) en het bouwjaar. Je berekent het benodigde vermogen als volgt: aantal m² van je woning x factor van het bouwjaar. De factoren van het bouwjaar hebben te maken met hoe goed de woning is geïsoleerd. Je kunt de volgende waardes aanhouden:

Daarnaast hangen de kosten van een hybride warmtepomp dus af van het soort. Er zijn in totaal drie soorten hybride warmtepompen te onderscheiden:

De aanschaf van een hybride warmtepomp is een investering. Je kunt er wel subsidie voor aanvragen. Hoe hoog deze subsidie is, hangt af van het type en het vermogen van de hybride warmtepomp. Gemiddeld ligt de subsidie tussen de €500 en €2500. Ondanks dat het een investering is, bespaar je wel flink op je gasverbruik voor verwarming. Gemiddeld is dit namelijk zo’n 60%.

Hybride warmtepomp kopen?

Enthousiast geworden en wil je een hybride warmtepomp kopen? Dan staan wij van Gasservice Brabant voor je klaar. Neem contact met ons op voor advies of een prijsbepaling. Wil je eerst meer lezen over hybride warmtepompen? Bekijk dan onze pagina over hybride warmtepompen

Bel ons