Vloerverwarming combineren met je CV-ketel

Vloerverwarming, een manier van verwarmen die in de laatste jaren flink in populariteit is toegenomen. Maar waarom? Vloerverwarming ligt ten eerste onder de vloer en is dus niet zichtbaar, anders dan die witte radiatoren aan de muur. Daarnaast is vloerverwarming ook duurzaam. De woning wordt namelijk met een lage temperatuur verwarmd, hierdoor hoef je minder hard te stoken of de verwarming te laten werken. Toch zijn er veel vragen over deze vorm van verwarmen, bijvoorbeeld of je deze kunt combineren met een cv-ketel. Dat kan zeker! 

vloerverwarming

Welke CV-ketel heb ik nodig?

Vloerverwarming kan goed gecombineerd worden met een cv-ketel. De ketel kan namelijk makkelijk samenwerking met de vloer en zorgt voor een comfortabele temperatuur in huis. Maar welke ketel is passend? Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe ketel en je hebt vloerverwarming dan zal deze vraag vaak opspelen. Voor vloerverwarming zijn een gasgestookte én elektrische ketel beide meer dan geschikt. De ketel heeft, dankzij de energiezuinige werking van de vloerverwarming, weinig vermogen nodig om de woning te verwarmen en op temperatuur te houden. Toch moet de ketel wel aan een paar punten voldoen, namelijk:

– De ketel moet opnieuw kunnen opstarten
– De ketel moet voor langere tijd op lager vermogen kunnen functioneren
– Sommige ketels hebben een kleine aanpassing nodig

Kies de juiste temperatuur

De vloerverwarming werkt bij een laag vermogen. Het is daarnaast ook belangrijk dat je de temperatuur van de ketel goed instelt. Dit kun je eenvoudig zelf regelen, maar het is wel belangrijk te weten welke temperatuur je moet instellen.

Als je alleen vloerverwarming in huis hebt dan kun je de temperatuur van je ketel het beste omlaag zetten. Dit kan zelfs naar 60 of zelfs 50 graden. Een hoge temperatuur is namelijk niet nodig voor deze vorm van verwarming. Het kan wat tijd kosten om dit allemaal zelf uit te vogelen. Mocht je er zelf niet uitkomen dan kan een specialist van Gasservice Brabant dit zo voor je doen.

Heb je vloerverwarming en radiatoren in je woning? Dan is het slim om je te laten adviseren door een van onze specialisten. Deze kijkt naar het warmwatercircuit en weet precies hoe deze ingericht moet worden. Dit kan bijvoorbeeld door zoneregeling, zo kun je verschillende kamers op de gewenste temperatuur afstemmen. Dit is noodzakelijk omdat de vloerverwarming een lage temperatuur nodig heeft en de radiatoren juist een hoge temperatuur.

Hulp nodig bij het kiezen van een cv-ketel?

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van cv-ketels? Of weet je niet welke cv-ketel het beste bij jouw vloerverwarming past? Dan ben je bij Gasservice Brabant aan het juiste adres. Wij helpen je graag bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel en geven je een passend advies op maat. Neem voor meer informatie contact met ons op. Onze specialisten staan voor jou klaar!

Bel ons