Warmtepomp: oplossing tegen hoge energierekening

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de gasprijzen zijn flink gestegen. Vrijwel iedereen krijgt hierdoor een hogere energierekening en er is niet te zeggen of en wanneer de prijs van gas weer gaat dalen. Gelukkig zijn er oplossingen om ervoor te zorgen dat jouw energierekening niet zo hoog oploopt. In deze blog vertellen we je waarom jij moet kiezen voor een warmtepomp

Waarom stijgen de gasprijzen?

De stijging van de gasprijzen hebben een paar oorzaken. Allereerst waren afgelopen winter en lente een stuk kouder dan verwacht. Daardoor is er meer gas verbruikt dan berekend was. De vraag naar gas vanuit Azië gegroeid waardoor een groot deel van het gas dat we normaliter hierheen zouden verschepen nu richting Azië gaat. De levering van gas vanuit Groningen is flink beperkt na de aardbevingen en ook de import van gas uit het buitenland, met name vanuit Rusland, is verminderd. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de prijzen nu tot enorme hoogte gestegen zijn.

Wat kan ik doen om mijn energierekening zo laag mogelijk te houden?

Een manier om minder gas te verbruiken is gebruik maken van een warmtepomp. Daarbij heb je de keuze uit een hybride warmtepomp, hierbij maak je nog deels gebruik van je CV-ketel, en een elektrische warmtepomp, waarbij je geen CV-ketel meer hoeft te gebruiken. Door op een andere manier warmte te winnen en te gebruiken, dan geheel via een CV-ketel, verbruik je minder gas en bespaar je dus op je energierekening.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt op elektriciteit en haalt de warmte uit de buitenlucht. Deze wordt vervolgens gebruikt om je huis op te warmen. Wanneer het buiten te koud wordt maak je alsnog gebruik van een CV-ketel om je huis te verwarmen. Voor het opwarmen van water blijf je standaard de CV-ketel gebruiken. De hybride warmtepomp wordt dus alleen gebruikt om je huis te verwarmen. Hieronder hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet:

Hoe werkt een elektrische warmtepomp?

Een elektrische warmtepomp is een duurzaam verwarmingssysteem dat de warmte uit grondwater of buitenlucht haalt. Het systeem heeft alleen elektriciteit nodig om de warmte uit een bron te kunnen onttrekken. Deze elektriciteit kun je weer uit zonnepanelen halen. Op deze manier kun je de warmtevoorziening van je huis volledig gasloos en duurzaam maken. Hieronder hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet:

Ben je geïnteresseerd in het laten plaatsen van een warmtepomp om zo te besparen op je energierekening? Of wil je meer lezen over het verduurzamen van je woning? Bekijk dan onze pagina over duurzame energie of neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons