Is een hybride warmtepomp verplicht?

Is een hybride warmtepomp verplicht?

Wanneer is een hybride warmtepomp verplicht?

Vanaf 2026 wil het kabinet dat de hybride warmtepomp verplicht wordt wanneer de cv-ketel vervangen moet worden. Naast het overstappen op een hybride warmtepomp, zijn andere duurzame alternatieven ook mogelijk. Hierbij kun je denken aan de elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. Daarnaast geldt niet voor iedereen dat het verplicht wordt een hybride warmtepomp aan te sluiten. Uitzonderingen zijn:

Waarom is een hybride warmtepomp verplicht?

De hybride warmtepomp is duurzamer dan een gewone cv-ketel. Door het verplichten van de hybride warmtepomp, hoopt het kabinet dat de CO2-uitstoot verlaagd wordt. Daarnaast kan er hierdoor bespaard worden op aardgas. Het doel vanuit het kabinet is om de opwarming van het klimaat te verminderen.

Krijg je subsidie voor een hybride warmtepomp?

Sinds 2023 kun je de ISDE-subsidie aanvragen. Hierdoor krijg je 30% van je investering terug. De subsidie is niet voor iedereen gelijk. Of de subsidie in 2026 ook nog altijd van toepassing is, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. De hoogte van de subsidie op dit moment hangt af van:

Wil je overstappen op een hybride warmtepomp?

Ben je na het lezen tot de conclusie gekomen dat je alvast wilt overstappen op een hybride warmtepomp? Neem dan contact op met Gasservice Brabant. Je kunt bij ons een advies of prijsbepaling opvragen of meteen een afspraak inplannen.

Bel ons